As salam, hello readers...
Memasak memang faveret aku. Aku suka masak, tapi ikut mood aku dan cara masak aku pun main campak-campak je pun. Janji kena dengan selera tekak aku, sudah. Malam ni aku teringin nak makan tomyam putih macam kat kedai aku makan tempoh hari. Bahan-bahan pun aku pakai mana yang ada dan ada sikit adjusting dari segi bahan.
Bontot dan punggung sama je...
Bahan:
1) Bawang merah separuh
2) Bawang putih 2 ulas
3) Daun limau purut+halia
4) Kiub Knorr 1 ketul
5) Limau nipis 3 biji (diperah airnya)
6) Punggung ayam 6 ketul
Cara memasak:
1) Masukkan bawang merah+putih+daun limau+halia. Tumis sampai naik bau
2) Masukkan air masak 1 mangkuk. Reneh dan masukkan kiub knorr
3) Masukkan punggung ayam, kecilkan api. Reneh 10 minit bagi punggung ayam empok
1) Bawang merah separuh
2) Bawang putih 2 ulas
3) Daun limau purut+halia
4) Kiub Knorr 1 ketul
5) Limau nipis 3 biji (diperah airnya)
6) Punggung ayam 6 ketul
Cara memasak:
1) Masukkan bawang merah+putih+daun limau+halia. Tumis sampai naik bau
2) Masukkan air masak 1 mangkuk. Reneh dan masukkan kiub knorr
3) Masukkan punggung ayam, kecilkan api. Reneh 10 minit bagi punggung ayam empok
selamat mencuba, ya!
enjoy!
No comments:
Post a Comment