Wednesday, March 28, 2012

(Travelog) Patin masak tempoyak di Jengka, Pahang by shahroll


As salam, hello readers...

Bertolak dari Shah Alam dalam jam 11 pagi dan sampainya aku di jajahan Pahang (Jengka) dalam jam 1.30 petang. Traffik agak lancar di laluan jalan berbayar. Total untuk semua lunch tadi sekitar Rm21++. Agak murah untuk 2 orang makan.

Patin Masak Tempoyak

Abang driver tu siap cakap, hati-hati makan kat area sini. Aku ingat kenapa pulak nak hati-hati kan? rupanya ikan patin sungai dengan ikan patin bela dalam sangkar lain harga. Yang dalam sangkar tu murah sikit. Yang sungai punya mahal, boleh dikira sepotong ikan cecah gak la Rm30 ringgit. PERGH!

Aku makan yang sangkar je. RM6 hengget sepotong.

I love Pahang. BEST! Lagi pun, awek-awek kat sini manis2.. WEEE~

enjoy!

4 comments:

Geng Borak said...

patin masak tempoyak.. pergghhhh

hazman aka species1980 said...

Gadis pahang nie orang kata wajah pure melayu... aku rasa ikan patin mungkin lebih kurang standard dengan ayam organik...sebab tu mahal kottt

SHAHRUL HAIRY DOT COM said...

Kid:
Best kan? ahah! jon trip ke sana...

SHAHRUL HAIRY DOT COM said...

Bro Hazman:
Wajah Melayu Asli la eh? jom try sana.. hehehhe~